Beukenhaag planten

Voor de beginnende als de ervaren tuinier is het plaatsen van een beukenhaag doorgaans erg simpel. Wij leggen u in enkele stappen uit hoe u het beste een beukenhaag in uw eigen tuin kunt planten.

 1. Zorg ervoor dat de oppervlakte van de grond goed is aangeharkt. Het is belangrijk dat bijvoorbeeld boomschors wordt verwijderd voordat u begint met het planten van een beukenhaag. De reden waarom wij dit aanbevelen is omdat boomschors stikstof uit de grond trekt. Planten, en zeker een beukenhaag die net is gepland, heeft stikstof nodig om te groeien.
 2. Graaf vervolgens een sleuf van ongeveer 30cm breed en de gewenste lengte van uw beukenhaag. Het is hierbij belangrijk dat u goed kijkt naar de lengte van de wortels. De wortels dienen namelijk net zo lang te zijn als de diepte van de plantsleuf.
 3. Meng vervolgens de ondergrond met aanplantbemesting dat speciaal bedoeld is voor beukenhangen. Bij het aanplanten is het raadzaam om een goede bodemverbeteraar te gebruiken zoalsĀ Vivimus. In deze bodemverbeteraar is een schimmel verwerkt dat de beuken beschermd tegen slechte schimmels.

 

 

1 Reactie

 1. Wilma

  Mijn man wil deze lente een beukenhaag gaan planten, ik hoop dat hij hier wat tips kan vinden.
  Is er een manier dat ik wat vragen kan stellen aan jullie?

  Mvg
  Wilma

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>